Банкеръ Daily

Новини

ШИВАЧКИ ОТ ИНТЕКС 99 ОБЯВИХА ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ

Гражданско неподчинение започнаха 400 шивачки от фирма Интекс 99в Раковски. Това съобщи Димитър Табаков, национален секретар на Федерация Лека промишленост към КНСБ, цитиран от Радио Пловдив.
Причината за протеста на жените е ниското заплащане, някои от които не получават дори минималната работна заплата. Заплатите във фирмата варират от 180 до 260-270 лева като не се заплаща и извънредният труд.
Освен това работничките са недоволни от изключително лошите условията на труд. До гражданското неподчинение се стигна, заради отказа на представителя на гръцкия собственик да подпише споразумение и да започне процедура за Колективен трудов договор, който да регламентира ново заплащане, добави синдикалистът Табаков.
Според него обяснението на прокуриста, че няма правомощия не отговаря на истината, защото той ръководи цялото производство на фирма Интекс 99.
Междувременно Табаков съобщи, че прокуристът е предложил да увеличи възнагражденията с 18%, но не иска да подпише документ, с който да стане факт промяната в размера на заплатата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във