Банкеръ Daily

Новини

Шишеджам приключва проучванията в Търговище през март

До месец и половина ще приключат всички проучвания на терена в Търговище, върху който турската компания Шишеджам ще построи два завода за плоско стъкло и стъклен амбалаж на обща стойност 160 млн. щ. долара. Това заяви вицепрезидентът на турското дружество Алев Яраман след среща с премиера Симеон Сакскобургготски и с министъра на икономиката Лидия Шулева на 13 януари.
Яраман уточни, че вече се изготвя тръжната документация за фирмите, които ще строят двете предприятия. През пролетта турците ще започнат да купуват и строителните материали. Според плановете им изграждането на заводите ще приключи през 2005 година. Пускането им в експлоатация ще осигури работа на 700 души. Продукцията ще бъде предназначена изцяло за износ.
Привличането на такъв инвеститор в район с висока безработица е знак за правителството, че е създало необходимите условия за инвестиране, подчерта Лидия Шулева и допълни, че това вложение е един вид тест за промените в Закона за насърчаване на инвестициите, които се обсъждат в момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във