Банкеръ Daily

Новини

Шефът на ДКЕВР хвърли оставка

Председателят на Държавната комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тоневаnbsp; подаде оставка. Тя е направила това още вчера и дори вече е успяла да разговаря с премиера Пламен Орешарски.


Мотивът за решението й е прекаленото напрежение в енергийната система като цяло. Именно това е накарало шефът на енергийния регулатор да се оттегли. От енергийната комисия заявиха, че няма никаква драма в оставката на председателя на ДКЕВР. Името на приемника й на поста засега остава в тайна.


От началото на годината начело на енергийния регулатор се смениха няколко души. Първи поста си напусна Ангел Семерджиев, а мотивът за това решение беше неизпълнение на задълженията си, свързани с Третия енергиен пакет. Той беше замнен от Юлиана Иванова, но тя остана на чело на комисията едва няколко дни, след като стана ясно, че няма необходимото за заеманата от нея длъжност образование.


По време на служебното правителство начело на енергийния регулатор застана Евгения Харитонова, която също напусна при идването на власт на новото правителство. Именно тогава беше назначена и Анжела Тонева и бяха направени смени в Съвета на директорите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във