Банкеръ Daily

Новини

Шарков: Няма да внесем кандидатура за конституционен съдия

Народните представители от Съюза на демократичните сили няма да внесат каквато и да е кандидатура за конституционен съдия. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от СДС Ваньо Шарков. Той уточни, че тук не става въпрос за конкретни имена, визирайки президента Петър Стоянова, номиниран от ръководството на партията. За нас този срам е на ГЕРБ. Те направиха сглобката с другите партии, а сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други политически силиrdquo;, категоричен бе Шарков.


Той поясни, че депутатите нямат никаква информация какъв ще бъде дневния ред на извънредното заседание на Националния съвет на СДС, насрочено за понеделник. Решението за неговото свикване е взето в пълна мистерия, след като народните представители, които са членове на НИС, не са били уведомени, поясни Шарков. Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС - всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората, каза още Шарков. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ, в момента са си заврели главите под масатаrdquo;, категоричен бе депутатът.


Той атакува лидера на партията Емил Кабаиванов, който, според него, е поставил СДС изцяло в услуга на ГЕРБ. Навремето създадохме СДС, заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаивановrdquo;, заяви Шарков.


Той бе категоричен, че няма да работи в Националния изпълнителен съвет с хората на Кабаиванов, въпреки че е член на органа. Те минаха всякакви граници, които не бяха пресичани дори от политическите ни опоненти през последните тези 23 години. Можеха да говорят всичко за мен, всякакви клюки, но да кажат, че майка ми и баща ми са активни борци против фашизма, при положение, че са родени след 1941 г. и че баща ми е бил партиен секретар на телефонен завод, а пък той бе ветеринарен лекар, това мина всякакви граници, заяви още Шарков.


Засега няма кандидатура. Като видим дали има или няма кандидатура, ще можем да коментираме повече. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.


Няма предложение, няма съгласие от кандидата. Няма какво да предлагам. Аз нито ще предлагам, нито ще подкрепям кандидатура за конституционен съдеияrdquo;. Това заяви депутатъ от СДС Йордан Бакалов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във