Банкеръ Daily

Новини

Шарапова пуска своя марка бонбони Шугърпова

Най-високо платената тенисистка в света Мария Шарапова представи своя собствена марка бонбони Шугърпова в магазина Хенри Бендел на петю авеню в Ню Йорк , предава Bloomberg.


Рускинята е лице на редица световноизвестни марки като Tiffany , Samsung Electronics и Nike. Сега 25-годишната спортистка е решила да инвестира състоянието си в своя собствена компания за производство на бонбони с различни вкусове и имена като спортният, кокетливият , нахалният и флиртуващият. Асортиментът на Шугърпова( игра на думи с фамилното име на звездата и шугър - захар на английски език) включва 12 вида дъвчащи бонбони, направени във формата на устни, тенис-топка, паяк, плодове, мечета, звездички, сърчица и други фигури.


Научих много от различните марки, с които работех, относно маркетинг и реклама. Знанията и вдъхновението ми ме доведоха до тук заяви спортистката.


Бонбоните на Шарапова ще се продават засега само на територията на САЩ. Шугърпова обаче ще се появи скоро и във Великобритания и Обединените Арабски Емирства. Освен това сладкишите могат да се купят и през интернет. Стойността на една опаковка с тегло 142 грама струва около 6 щатски долара.


Мария Шарапова е най-скъпо платената спортистка в света осем поредни години. Състоянието й възлиза на 27,9 млрд. щатски долара до юни тази година, според списание Forbes.


В момента Шарапова се подготвя в момента за тенис турнира U.S. Open, който започва на 27 август в Ню Йорк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във