Банкеръ Daily

Новини

СГС ДАДЕ ХОД НА ДЕЛОТО СРЕЩУ СЛАВЧО КЪРЖЕВ

Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия районен прокурор на София Славчо Кържев за престъпление по служба.
Според обвинението от 1 април до 9 юни 2004 г. Кържев е превишил властта и правата си и иззел функциите на съда по решаване на две граждански дела. Кържев се опитал да убеди ищеца Георги Любенов Стоянов за постигане на спогодба със собствениците на Вектор АВ ООД - Андрей Заднепровски и Виктор Константинов.
За целта той е призовал Георги Стоянов в прокуратурата и е водил с него разговор, при което го уговарял и склонявал да се откаже изцяло или да намали размера на исканата от него обща сума по делата в размер на 31 154,56 лева.
Освен това прокуратурата обвинява Кържев за това, че на 8 февруари 2002 г. е склонявал прокурора Петьо Велков Петров да върне на Петър Данчев Милев - обвиняем по досъдебно производство, лек автомобил Опел Вектра, който бил предмет на спор за собственост.
При даване ход на делото се оказа, че Кържев е забравил личната си карта. За това се наложи съдът да даде почивка за да може подсъдимият да представи документ за самоличност

Facebook logo
Бъдете с нас и във