Банкеръ Daily

Новини

Серхио Кастро ще управлява заводите на Рока в България и Румъния

Серхио Кастро - изпълнителен директор на Рока България, компания от група Roca, поема и поста изпълнителен директор на Рока в Румъния - Roca Obiecte Sanitare. Това обявиха от корпоративната централа на Roca в Испания. Досегашният управляващ на Рока Румъния - Франсеск Рекансенс, ще отговаря за производството в представителството на Roca в Индия.


Новата позиция на Серхио Кастро в Roca е изпълнителен директор за Румъния и България.


Серхио Кастро е роден през 1971 г. в Билбао (Испания). Получава степен по Икономикс в Universidad Complutense de Madrid в Испания - един от най-старите университети в света, а през 2003 г. завършва и специалността Счетоводство и финансов контрол в Universidad Politecnica de Madrid (Испания).


През декември 2001 г. Кастро се присъединява към екипа на Laufen CZ (Чешка Република) като Координатор за група Laufen. През 2003-а той поема длъжността регионален мениджър по експорта за Балтийските страни, Унгария и Румъния, а от 2005 до август 2008-а е финансов и административен директор на Laufen CZ s.r.o. След това Серхио Кастро поема поста изпълнителен директор на Рока България и ръководи успешно компанията през последните четири години и половина.


Компанията Roca навлиза на българския пазар през 1999 г. с придобиването на швейцарската група за производство на санитарен порцелан Laufen, която е собственик на фабрика в Каспичан. Днес Roca е най-големият испански индустриален инвеститор в България. След обновяване и разширяване на производствените мощности на съществуващата фабрика за санитарен порцелан в Каспичан, от тази година там работи и нова фабрика за акрилни продукти за баня.


Рока България АД предлага на българския пазар три марки: Roca, Laufen и Fayans. Изделията от санитарен порцелан и новите вани, произведени във фабриките в Каспичан, се продават успешно не само в България, а и в цял свят.


Roca е представена в Румъния от 2006 г., когато компанията придобива фабриката за санитарен порцелан Cesarom в Букурещ. Днес Roca Obiecte Sanitare предлага на местния пазар марките Roca, Zoom и Laufen.


Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 21 100 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.


Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog amp; de Meuron, Schmidt amp; Lackner и J.Mariscal, както и много други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във