Банкеръ Daily

Новини

Сергей Станишев:Ако не се вземат мерки по толкова много нарушения, както беше провален първият тур, така може да се говори за провал и на втория

bdquo;Ако не се вземат мерки по толкова много нарушения, както беше провален първият тур, така може да се говори за провал и на втори турrdquo;. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията. Той бе категоричен, че искания за касиране на изборите ще бъдат направени в София и в много други общини. Той уточни, че жалбите на левицата за касиране на изборите ще бъдат внесени в законовия срок, който е една седмица след официалното обявяване на резултатите от вота.


Станишев призова призова гражданите да дадат своя вот, тъй като от ГЕРБ очаквали хората да бъдат демотивирани заради неуредиците и хаоса от първия тур на изборите.


Истинското противопоставяне на тези избори е между мутренския модел на управление на държавата и демократичните принципи, каза още Станишев. От БСП ще настояват за ръчно преброяване на бюлетините. Ако тези управляващи не допуснат да се направи легитимна проверка на реално преброяване на резултатите, това означава, че крие нещо, каза още лидерът на социалистите.


От БСП са изпратили писмо до ЦИК, в което настояват за разяснение, кога ще бъде обявен края на изборите в неделя, посочи още Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във