Банкеръ Daily

Новини

Сергей Станишев: За 2 години България пада надолу като жизнен стандарт на хората, като конкурентоспособност

За 2 години България пада надолу като жизнен стандарт на хората, като конкурентоспособност на икономиката, като нива на безработицата и смазване на бизнеса. Това заяви лидерът на БСП сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.
Днес сме доста по-близо до гръцки сценарий, отколкото преди две години. Така Станишев репликира премиера Бойко Борисов, заяви по-рано днес че управлението на ГЕРБ е спасило България от криза като тази в Гърция.
Такива приказки като тези, че ГЕРБ спасили страната от гръцкия сценарий, могат да се родят само в съзнанието на някой, който изобщо не разбира къде е била България и къде се намира сега. Ако говорим за гръцки сценарий, със сигурност днес сме доста по-близо до подобен вариант, отколкото сме били преди две години, най-малкото защото половината от фискалния резерв, който им беше оставен, е изяден, най-малкото защото нараства държавният дълг, заяви лидерът на социалистите .
Когато се навършват две години от едно управление е време за рекапитулация. Когато дойдоха ГЕРБ на власт, те дойдоха с предизборното обещание, че България може. България със сигурност може, но ГЕРБ не могат. Най-големият провал на това правителство е обещанието на министър-председателя, че за три години България ще стане средноевропейска държава, каза още Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във