Банкеръ Daily

Новини

Сергей Станишев участва в Срещата на лидерите на партиите-членки на ПЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев ще участва в Срещата на лидерите на партиите-членки на Партията на европейските социалисти (ПЕС), която се провежда днес и утре в Атина. Това съобщиха от Позитано 20. Ръководителите на европейската левица ще обсъдят възможностите за устойчив и прогресивен изход от кризата като алтернатива на дясната неефективна политика. Ще се набележат конкретни позиции, които партиите от ПЕС заедно да отстояват в рамките на европейските институции. Акцент ще бъде поставен върху проблемите на заетостта, социалното и икономическото развитие. Лидерите ще обсъдят начини за укрепване и обновление на левите партии, както и общи действия за спечелване на властта в Европа. Ще бъде приета декларация „Европа в грешните ръце: Нашата алтернатива на консервативна Европа”.
В рамките на посещението си в Атина Сергей Станишев ще срещне с министър-председателя на Гърция и председател на ПАСОК Георгиос Папандреу.
На Срещата на лидерите на ПЕС ще присъства международният секретар на БСП Деница Златева. Тя ще участва и във форум, посветен на 100-годишнината от честването на Международния ден на жената 8-ми март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във