Банкеръ Daily

Новини

Сергей Станишев: Основният опонент на БСП за предстоящите избори е ГЕРБ

Основният опонент на БСП за предстоящите избори е ГЕРБ. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев, след като внесе в ЦИК над 30 хиляди подписа и документи за регистрация на партията за местния вот.
„Очаквам и на президентските, и на местните избори да проведем една много сериозна битка с нашия опонент ГЕРБ, защото тук става дума не за това коя партия ще бъде първа, а какъв ще бъде моделът на развитие на страната- заяви Станишев пред журналисти. Той изтъкна, че все повече хора не харесват това еднолично, репресивно и антисоциално управление. Лидерът на БСП обеща партията му да се постарае чрез кандидатите си -Ивайло Калфин и кандидатите за кметове- да покаже реалната алтернатива за България, защото трябва да бъде сложена точка на безперспективността, която все повече хора го виждат.
На въпрос за закъсняващите кандидатури на ГЕРБ Станишев отговори, че се вижда поредният спукан мит. Управляващите говореха за една много дълга скамейка от кадри, а сега крадат от други партии- очевидно имат затруднение с номинацията за кандидат за президент и за кмет на София. Това е обяснимо, каза Сергей Станишев и поясни- защото участват на изборите с мисълта не как да спечелят, а как да не загубят и защото бягат от политическа дискусия. Крайната цел на ГЕРБ е хората да нямат време да съпоставят кандидатите. „Всеки един кандидат за президент от ГЕРБ ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов, независимо как се казва. Те са изпълнители на волята за еднолична власт- коментира лидерът на БСП.
Управляващите ще разчитат да на МВР и на купуването на гласове, предположи Станишев и изтъкна, че те хвърлят компромати всеки ден срещу всеки, който не споделя тяхната политика. „Компроматите, скандалът, политическата конфронтация е хранителната среда на ГЕРБ, те не могат да излъчат кандидатури, които да са обединителни.- коментира лидерът на БСП.
„Имаме правителство, което дава празни обещания на хората, само ги залъгва. Две години „икономисват на гърба на гражданите- възмути се Сергей Станишев за замразените доходи на хората, които едва оцеляват. По повод задълбочаващата се криза с „Лукойл председателят на БСП каза, че независимо от сценария, накрая българите ще платят поскъпването на горивата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във