Банкеръ Daily

Новини

Сергей Станишев: Коалиция за България ще гласува „против” проектобюджета за 2012 година

Коалиция за България ще гласува bdquo;противrdquo; проектобюджета за 2012 година. Това заяви лидерът на парламентарната група на левицата Сергей Станишев по време на дебатите по финансовата макрорамка на държавата за идната година.


Според него финансовата стабилност е важна, но тя убива реалната икономика , когато се превърне в самоцел. Нали вие обещавахте, че след лошата Тройна коалиция, ще увеличите приходите с 2 милиарда лева, заяви Станишев визирайки депутатите от ГЕРБ. Според него само с медийни акции икономиката няма да се съживи. Той прогнозира, че при този бюджет приходите за следващата година ще бъдат с 1 млрд. лв. по-малко от тези през 2008 година. Това са приходи не на европейска, а на африканска държава. Потреблението е още по-смазано, доходите са бетонирани на мизерни нива. А преките чуждестранни инвестиции бележат още по-силен спад, категоричен бе лидерът на социалистите. Станишев попита управляващите откъде ще намерят ресурс, за да привлекат липсващите 1.2 млрд. евро.


Един бюджет е план как да се постигнат цели за следващата година. Търся ги тези цели в бюджета и виждам само една - да имаме нисък бюджетен дефицит, категоричен бе Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във