Банкеръ Daily

Новини

Сергей Станишев: Искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха днес за свободата и демокрацията и гласуваха срещу страха

Искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха днес за свободата и демокрацията и гласуваха срещу страха. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на влизане в международния пресцентър в НДК. Би било редно в нормална ситуация да поздравя първата двойка с победа. Няма да го направя,защото не е срамно да загубиш, срамно е да спечелиш по начина, който го прави ГЕРБ. Такива опорочени избори не е имало в България. Всъщност властта се превърна в престъпна власт, във власт на мутрите, използваща настиска за правене на избори. Искам да благодаря на всички българи, които не гласуваха по принципа сведена глава сабя не я сече. Изключително много хора се изправиха. Тези гласове няма да бъдат продадени и предадени, каза още Станишев.


От днес нататък нашата водеща кауза се превръща в запазване на демокрацията в България. Много хора, гласували за други кандидати срещу ГЕРБ, не намериха сили да излязат и да гласуват. На първия тур имаше общо 700 000 невалидни бюлетини. Борисов каза, че няма нищо против да има пълно преброяване на бюлетините, нека го направи. Има тотална манипулация на купуване на гласове навсякъде. Ще имаме масово основание за касиране на резултати в местните избори. За управляващата партия, която държи този ресурс, тези резултати не са нещо, с което да се гордеят. Аз съм сигурен, че много от хората, които днес гласуваха за кандидатурите на ГЕРБ, с камъни ще ги замерят, посочи още лидерат на социалистите Сергей Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във