Банкеръ Daily

Новини

Семинар в Смолян за туризма като като ключов сектор за осигуряване на заетост в България и Австрия

Министерството на труда и социалната политика организира семинар в Смолян на тема Туризмът като ключов сектор за осигуряване на заетост в България и Австрия, съобщиха от пресцентъра на министерството. Той ще се проведе на 10 и 11 март в Бьлгаро-германския център за професионално обучение (БГЦПО). Откриването е в 10 часа.
Семинарът се организира в рамките на Проект за сътрудничество в областта на политиката на пазара на труда между Федералното министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите на Австрия и Министерството на труда и социалната политика на България.
Основната цел на семинара е представяне на австрийския и българския опит и добри практики по въпроси, свързани с туризма като сектор за икономическо развитие и осигуряване на заетост, потребностите и изискванията към работната сила, обучението и квалификацията по професии в областта на туризма и други.
В семинара ще участват представители на Министерството на труда, социалните въпроси и защита на потребителите на Австрия, организации на социалните партньори от Австрия, Института за изследване на туризма и свободното време, Австрийския институт за икономически изследвания, Министерство на труда и социалната политика на България, Национална агенция за професионално образование и обучение, Агенция по заетостта, дирекция Регионална служба по заетостта - Пловдив, дирекции Бюро по труда - област Смолян, Регионална туристическа асоциация Родопи – Смолян и представители на социалните партньори.


Facebook logo
Бъдете с нас и във