Банкеръ Daily

Новини

Семинар по въпросите на търговската политика на страните от Централна и Източна Европа

Семинар по въпросите на търговската политика на страните от Централна и Източна Европа организарат Франкофонският институт по администрация и управление (ФИАУ и Световната търговска организация от 26-29 октомври 2009 г. под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Курсът ще бъде открит от директора на Франкофонския институт по администрация и управление Абдерахман Рида.
На откриването на семинара ще присъства заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България г-н Иво Маринов, който ще поздрави организаторите и участниците - представители на 12 държави от региона Централна и Източна Европа (Албания, България, Хърватска, Македония, Грузия, Гърция, Латвия, Литва, Молдова, Румъния, Сърбия и Украйна).
По време на курса ще бъдат представени многостранната търговска система, теории в областта на международната търговия, инструментите на търговската политика, както и основните въпроси на преговорите от Доха - достъпа до пазара за неселскостопански стоки, преговорите по селското стопанство, общото споразумение по търговията с услуги, помощта за търговията, техническата подкрепа и споразуменията за регионална търговия. Всяка от страните - участници в курса ще представи своя презентация по проблемите на СТО и международната търговия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във