Банкеръ Daily

Новини

Селскостопанските ни производители могат да получават нисколихвени кредити от САЩ

Българските земеделски производители може да получават нисколихвени кредити от САЩ. Възможностите за това бяха обсъдени по време на срещата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с Чарлз Стамп, вицепрезидент на компанията John Deerе от Молин, Илинойс. Министър Трайков е на работно посещение в Чикаго, САЩ от 16 до 18 септември.
Компанията John Deerе работи в три основни направления - земеделие, лесовъдство и банково дело. Тя е един от световните лидери в производството на оборудване за ферми и лесовъдско оборудване. В заводите й по света са заети повече от 50 хил. души.
Caterpillar ще организира търговска мисия в България, за да проучи на място възможностите за инвестиции в нашата страна. За това се договориха министър Трайков и вицепрезидентите на компанията Тана Утли и Грег Фоли. Caterpillar е най-големият световен производител на оборудване за строителството и минната индустрия.
Министър Трайков запозна американските си домакини с възможностите за инвестиции в България и мерките на правителството за привличане на чужди капитали в страната. Тема на разговорите бе и подготвяният от МИЕТ клъстерен анализ на българската икономика.
Визитата на министър Трайков в САЩ продължава със срещи в Департамента по търговия и икономика на щата Илинойс, Търговската палата на Чикаго, Чикагската стокова борса и Федералната банка на Чикаго. В програмата му са предвидени още разговори с мениджмънта на компаниите Моторола и Боинг и с българската общност в Чикаго.

Facebook logo
Бъдете с нас и във