Банкеръ Daily

Новини

СЕДЕМ ИЛИ ОСЕМ ПАРТИИ ВЛИЗАТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

Има възможност в следващия парламент да влязат 8 партии или 7 в най-лошия случай. Това сочи изследване на „Галъп, представено на 1 юли. Според него в голямата си част вотът може да се окаже по-скоро пропорционален, отколкото мажоритарен. Част от кандидатите по места все още не са познати. В 60 % от случаите се очаква мажоритарният вот да повтори пропорционалния.
Напълно е възможно при активност от над 4 млн. души големите партии да подобрят своя резултат, а някои от малките могат да бъдат изхвърлени. Респективно при ниска избирателна активност ще бъдат привилегировани процентите на малките политически сили. Конфигурации, които включват в бъдещата управляваща коалиция членове на ДПС и БСП, е нещо, което по-скоро не са приема. Очаква се да има ново разпределение на силите за решаване на икономическите проблеми, но не е много ясно точно каква. Според изследването се наблюдава увеличаване на дистанцията между ГЕРБ и БСП, но на косвените индикатори, какъвто е доверието. Расте доверието към ГЕРБ през май доверие в партията са имали около 35 %, сега - 39 %. Няма влошаване, нито подобряване на параметрите, свързани с БСП. Доверието в червената партия е 22 %. На питане кои да бъдат министрите, често хората отговарят с имена на обичани личности, дори да не са политици.Няма промяна в рейтинга на премиера, нито в класацията на петте любими политици, които се оглавяват от президента Георги Първанов, столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, министъра на културата. Стефан Данаилов.
Един от най-популярните министри в кабинета остава Даниел Вълчев - с 25-30 % подкрепа.
Надеждите на хората са бързо да бъде съставено правителство след парламентарните избори. Очакванията са следващият кабинет да повиши доходите и да спре растеж на безработицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във