Банкеръ Weekly

Новини

СДС отива на избори в коалиция с още четири партии

Пет партии влизат в коалиция bdquo;Съюз на демократичните силиldquo;, която ще участва на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно на пресконференция в централата на СДС. В новата формация влизат още Обединени земеделци, Движение bdquo;Гергьовденrdquo;, Радикал-демократическата партия и Българската социалдемократическа партия. През миналата година, след редица скандали, ръкороството на СДС реши да разтрогне съюза си с дългогодишния си партньор ДСБ с обвинения към тъмносините и в частност към лидера на партията Иван Костов. Напускането на коалиция предизивка разцеплението на СДС и напускането на тогавашния лидер Мартин Димитров и редица емблематични лица за партията. Още тогава се роди идеята за ново дясно обединение.


bdquo;Ние сме искрено събрани ndash; имаме общи принципи, общи идеи и общи целиrdquo;, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Той изтъкна, че няколко пъти България е изправяна пред съдбовен избор, а сега моментът бил именно такъв. Според него сегашното обединение било съюз на истински партньори.


bdquo;В нашите листи ще видите нови хора с политически опит, но не участвали в корупционни схемиrdquo;, похвали се Кабаиванов. Той дори очаква към новото дясно обединение да се присъединят и редица граждански сдружения.


Три са основните приоритети на новото дясно - образованието, здравеопазването и банковата система.


Според председателя на bdquo;Обединени земеделциldquo; Петя Ставрева не по-малък приоритет е селското стопанство и връщането на хората към земята. Тя бе категорична, че новата формация е алтернативна на управлението на ГЕРБ, на хаоса, статуквото и олигархията. bdquo;Ще предложим работещи решения ndash; за повишаване на доходите, за развитие на регионите, за подкрепа на малкия и среден бизнес. Време е преходът да свърши и да започне нов период на нормалност ndash; без сенки от миналото, без задкулисни игри и манипулацииrdquo;, коментира още Ставрева. Тя поясни, че най-важното пред обединението е да създаде истинска средна класа.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във