Банкеръ Daily

Новини

СДС ОБЯВИ 4 ФЕВРУАРИ 1997Г. ЗА ДАТА НА ПОБЕДАТА

С обръщение към членовете и симпатизантите си от СДС излязоха с обръщение по случай годишнина от 4 февруари 1997 г. Обръщението е адресирано и към “всички демократи в България”.
“4 февруари е дата, която не бива да бъде забравяна. Точно преди 11 години бяха много актуални всички от кошмарните думи на прехода – хиперинфлация, глад, политическа и финансова криза, кредитни милионери… На 4 февруари 1997 г. България преодоля национална катастрофа”, се казва в обръщението.
Според СДС оттогава насам +тази дата беше описвана, преиначавана, подминавана”. Сините обаче са категорични – “4 февруари 1997 г. е дата на победа. Това беше повече от политическа победа на СДС и на всички демократично мислещи хора в страната. Това беше победа за България. Тогава страната ни спечели възможността да смени посоката, да следва евроатлантически ориентири, да спре инфлацията на надеждата за бъдещето”. Освен това в обръщението се казва, че 4 февруари е повод за самооценка. “Днешната дата ни задължава да работим така, че думите на прехода да спрат да се появяват във вестникарските заглавия. Да реагираме остро на всеки признак на управленско високомерие и мизерия в политическия морал”, категорични са сините.

Facebook logo
Бъдете с нас и във