Банкеръ Weekly

Новини

СДС иска референдум за пушенето

СДС започва да събира подписка за провеждане на референдум относно пълната забрана за пушене на обществени места, която влезе в сила през миналата година. Това обяви на пресконференция председателят на предизборния щаб Борис Марков. Според сините националното запитване трябва да реши дългосрочно дали в страната да се пуши или не.


bdquo;По този начин ще може да се чуе истината и ще се разбере дали ще фалират заведенията или не и хората няма да бъдат лъгани от разни политически представителиldquo;, подчерта още Марков. Според него трябва да се вземе ясно решение, тъй като въпросът касае икономиката и здравето на нацията.


СДС не се обявяват нито за, нито против забраната за тютюнопушене. Според Марков всеки български гражданин може да прецени и да даде своето мнение по какъв начин иска да живее. Въпросът, около който юристите на сините ще бистрят формулировка е: Да се запази ли пълната забрана или не.


По всяка вероятност този референдум ще се проведе след парламентарните избори, тъй като едва тогава ще могат да се чуят всички гледни точки.


Относно референдума за развитието на ядрената енергетика, който ще се състои в края на месеца, сините призоваха за пореден път българските граждани да не участват в него. bdquo;Всичко е един политически театърldquo;, посочи лидерът на СДС Емил Кабаиванов.


Според него референдумът трябва да се провежда по начин, по който всеки български гражданин може да вземе информирано решение.


Румен Христов коментира скандалната сделка с дюните в Несебър, като заяви, че взетите оставки на ниски постове в Министерството на земеделието и храните не са достатъчни. Според него цялата отговорност трябва да бъде понесена от министъра. Затова сините за шести пореден път поискаха оставката за агроминистъра Мирослав Найденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във