Банкеръ Daily

Новини

СДРУЖЕНИЕТО, НАШУМЯЛО С АФЕРАТА ЗА ТРАФИК НА БЕБЕТА, ОТЧИТА ДЕЙНОСТТА СИ

Ръководството на Сдружение „Слънчев свят ще отчете дейността, свързана с осиновяванията на български деца. Сдружението нашумя около аферата с трафик на бебета за Гърция, заради която миналата седмица бяха задържани четирима души. Организацията е в ликвидация, но се е занимавала с посредничество при международни осиновявания на българчета. Председателят й - актьорът Мариус Донкин, категорично отрече сдружението да е свързано с трафика на бебетапредаде БНТ.
При съвместна операция на прокуратурата, ДАНС и Националната следствена служба миналата седмица бяха задържани адвокат Емил Костадинов, младши адвокат Диляна Стоянова и Албена Черими. По-късно по случая бе арестувана и Михаела Стоянова. Според ДАНС тя е използвала името на сдружението за престъпна дейност. От Слънчев свят уточниха, че Стоянова е отговаряла за осиновяванията в Гърция и Съединените щати и е ползвала цялата база данни.
Останалите трима са обвинени, че са организирали и участвали в престъпна група с цел трафик на новородени. Групата е действала на територията на България, членовете й набирали бременни жени за продажба на деца. Според разследващите жените били убеждавани да продадат децата си за суми от 3000 до 5000 лв. Впоследствие новородените били предлагани на гръцки семейства за 30 000, 40 000 евро. Установено е, че за една година по тази схема са продадени 13 деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във