Банкеръ Daily

Новини

Саудитска Арабия иска да внася наше агнешко месо

Саудитска Арабия проявява интерес към вноса на агнешко месо от България. Това стана ясно по време на срещата между зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с представители на бизнеса на кралството. Арабските предприемачи уточниха, че за тях е приоритет да внасят само най-качествената световна продукция, като чистотата на производство у нас, липсата на антибиотици, стероиди и други химикали, биха дали предимство на българското агнешко месо на техния пазар.


Представителите на бизнеса на Саудитска Арабия, заявиха че, доброто сътрудничество между двете страни е от голямо значение за развитието на бъдещите пазарни отношения. Те потвърдиха, че се подготвя спогодба между София и Риад в областта на селското стопанство, която да затвърди тези отношения. Това е едва втората спогодба, която Кралството е подписвало с друга страна и е не случайно е именно с България.


Зам.-министър Димитров запозна присъстващите с традициите на страната ни в производството на месо и месни продукти. Той подчерта, че контролът върху производството и търговията на храни у нас е изключително строг през последните няколко години, когато се въведоха държавни стандарти за качество на основни хранителни продукти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във