Банкеръ Daily

Новини

SAP е най-отговорната софтуерна компания през 2010 г. според класацията за устойчиво развитие на Dow Jones

За четвърта поредна година SAP AG (NYSE: SAP) беше обявена за лидер в софтуерния сектор в класацията за устойчиво развитие Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI).
Класацията подрежда най-добрите практики за устойчиво развитие в различни сектори на икономиката, като включва водещите компании във всяка индустрия на глобално и регионално ниво. Годишното подреждане на DJSI се базира на подробен анализ на корпоративното икономическо, социално и екологично представяне. Индексът оценява фактори като корпоративно управление, управление на риска, брандинг, намаляване на вредните емисии, постигане на стандартите при управление на доставките и трудовите практики.
В класацията DJSI в софтуерния сектор са включени 30 компании. SAP постигна водещи за сектора резултати по 11 от 20-те главни критерия, в това число управление на връзките с клиенти, управление на риска и кризисен мениджмънт, управление на иновациите, развитие на човешките ресурси, корпоративна социална отговорност и добри условия на труд. SAP постигна водещи за сектора оценки за своите екологични и социални политики със своя Доклад за устойчивост.
През последните години SAP постоянно присъства в списъка на компаниите с устойчиви бизнес практики, оценявани от различни класации като Global 100 на най-отговорните корпорации по света, индекса FTSE4Good и Global Challenges Index. Освен това, SAP Китай наскоро беше отличена като една от „Топ 50 на зелените компании в Китай” от списание Business Watch. В Германия компанията беше номинирана за награда за отговорни практики в категория „най-устойчива стратегия”.
През последната година SAP продължи с изпълнението на своята стратегия за устойчивост, която включва едновременно управление на вътрешните операции по устойчив начин и предоставянето на решения, които подкрепят отговорните бизнес практики на клиентите #1117;. Компанията въведе и SAP Supplier Code of Conduct, за да постигне отчетност в глобалната си мрежа от доставчици.
Заедно с годишния си Доклад за устойчивост, в началото на 2010 г. SAP започна да предоставя актуална информация за изпълнението на целите си на всеки три месеца. Тези тримесечни доклади проследяват напредъка на компанията в изпълнението на амбициозните #1117; цели за намаляване на въглеродния отпечатък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във