Банкеръ Daily

Новини

САНТА МАРИНА С НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР МОРСКИ ПРОЕКТ

Ваканционно селище Санта Марина - Созопол получи признание като спечели наградата Най-добър морски проект от международния конкурс Най-добър проект 2009, организиран от компания Евро Дизайн ЕOOД и Корпорация БЕСT в рамките на Годината на България в Русия. Призът беше връчен на официална церемония в хотел Шератон. Проектът на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ вече е носител на наградата Ваканционен комплекс на годината от конкурса Сграда на годината 2006, а интернет страницата му беше отличена като Най-добър сайт в категория Имоти на международния уеб фестивал Албена 2008.
Наградата е заслужено признание за един от най-успешните проекти на българското Черноморие. Санта Марина намира най-широк пазар в Русия, очакваме този приз да окаже положително въздействие върху продажбите като се има предвид, че на церемонията присъстваха големи руски агенции за недвижими имоти, потенциални купувачи и представители на няколко посолства, обясни Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.
За престижната награда са се състезавали 24 от най-луксозните български ваканционни и градски проекти с красива архитектура, качество на строителството, екологични технологии и богата инфраструктура, номинирани в пет категории - Най-добър морски проект, Най-добър планински проект, Най-добър градски проект, Най-добър реализиран морски проект, Най-добър реализиран планински проект.
ФеърПлей Пропъртис е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти без земеделска земя (14.27% пазарен дял) и третото по този показател сред всички АДСИЦ на БФБ-София, инвестиращи в недвижими имоти (по статистика на КФН за 2008 г.).
Компанията е носител на приза Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г. на Асоциацията на инвеститорите.
ФеърПлей Пропъртис е листвано на БФБ - София на 17 февруари 2006 година. Основен акционер в дружеството е ФеърПлей Интернешънъл АД с 66.8% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 270 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във