Банкеръ Daily

Новини

Само предупредителни протоколи за фалшивите сигнали за бомби в столични училища

На двама непълнолетни са съставени предупредителни протоколи за подаване на фалшиви сигнали за поставени взривни устройства в столични училища, съобщи пресцентърът на МВР.


На 19 ноември 17-годишен е намерил в училището си загубен мобилен телефон и от него подал сигнал на тел. 112 за поставена бомба в сградата. След като полицията е установила самоличността на младежа, на 22 ноември той е задържан за 24 часа. По време на разпита, осъществен в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа стая, момчето е признало за извършеното. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.


Криминалисти от СДВР са достигнали до подателя на други две злонамерени анонимни телефонни обаждания за поставени взривни устройства. На 8 и на 15 ноември 16-годишен ученик в столична професионална гимназия е подал на тел. 112 два фалшиви сигнала за бомби, поставени в сградата на училището. Обажданията е направил от уличен телефон, намиращ се на бул. Цариградско шосе. С тийнейджъра е разговарял специализиран служител за работа с деца в столичната дирекция в присъствието на родител.


Младежът признал за извършеното деяние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във