Банкеръ Daily

Новини

Само един заложник е останал в клона на Инвестбанк в Сливен

Само един заложник е останал в клона на Инвестбанк в Сливен. В момента продължават преговорите между служителите от министерството и похитителя. Важно е, че той не е упражнявал абсолютни никакви насилствени действия спрямо похитените, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНР Това ни дава основания да считаме, че случаят ще приключи по възможно най-добрия начин без жертви, посочи Цветанов.
В момента най-важното е, че има освободени четири от петте заложници и вътре с похитителя в банката е само една жена. Надявам се, че това, което колегите правят, и доверието вече между преговарящите страни ще доведат до един благоприятен завършек без жертви и пострадали. Не е упражнявано абсолютно никакво насилие върху заложниците. Разбира се, че има определен шок от преживяното, но това, което е важно, че заложниците са в добро здраве. Направени са им медицински прегледи каза още вътрешният министър.
Вече имаме абсолютно всички данни за похитителя, но в момента това не може да бъде дискутирано. Сега е по-важно да изпълним мисията си. Очаквахме всичко да приключи в ранните часове на утрото, но за съжаление към настоящия момент не сме приключили. Мисля, че колегите много професионално си изпълняват задълженията. Самият факт, че към момента имаме четири освободени заложници, смятам, че колегите успяха да проведат изключително конструктивни разговори с похитителя. Мисля, че и похитителят осъзна това, което се случи и ще направи последната стъпка да освободи и последната жена, посочи още Цветанов.
Повече от 16 часа продължава заложническата драма в клона на Инвестбанк в Сливен. Драмата започна вчера в 16 часа, когато въоръжен мъж нахлу в офиса на Инвестбанк в Сливен с цел въоръжен грабеж. Малко след това около сградата проехтяват изстрели. Ранен е един от охранителите на клона – Станчо Станев, който по-късно е опериран и е в тежко състояние в областната болница. Служителките на банковия клон, 6-7, остават вътре в офиса като заложнички.
Малко по-късно след 22 часа една от тях, Радина, е освободена. Към 4.15 часа сутринта са освободени други две заложнички – Мими Величкова и Ивелина Тенева. Те са излезли в сравнително добро състояние, като Ивелина, по разказа на нейния съпруг, е имала лека криза от преживения шок и й е дадено успокоително от медицинските лица, които са били наблизо.
Междувременно състоянието на 42-годишния охранител, прострелян при нападението срещу клона на Инвестбанк, бе стабилизирано след 5-часовата хирургическа операция, съобщиха за Хоризонт от реанимацията на Сливенската болница. Станчо Станев е с тежка кръвозагуба, в следствие на полиорганна травма. Засегнати са белият дроб, стомахът, коремните органи. Далакът му е отстранен. Директорът на Сливенската болница д-р Петров заяви пред наш репортер, че е оптимист за възстановяването на ранения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във