Банкеръ Daily

Новини

Само 7 от общо 89 автогари в страната не са отстранили констатираните през юли нередности

Само седем от общо осемдесет и девет автогари не са изпълнили предписанията на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Това установи повторната проверка разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.
След извършените проверки през юли бяха издадени предписания на 89 автогари със срок от 30 дни за отстраняване на установените нередности.
През последния месец проверките на Автомобилна администрация показаха, че наложените предписания се спазват и повечето от автогарите са отстранили забележките. Нередности са регистрирани само в областите Благоевград, Велико Търново, Разград, Силистра, Добрич, Перник и Бургас като за допуснатите нарушения са съставени девет акта за установено административно нарушение. Най-честите пропуски на автогарите са: липса на звукова уредба; без маркировка; липса на информационни табла; без навеси и други.
Малкото нарушения показва положителния ефект от проведената акция и ще помогне за подобряването на състоянието и условията в автогарите, както и услугите, предлагани на гражданите и фирмите в тях.
В рамките на акцията са направени и 4 978 проверки на автобуси извършващи вътрешни и международни превози, съставени са 264 акта за установено административно нарушение, а на пет е наложена принудителна мярка „спиране от движение”.
Въпреки добрите резултати Автомобилната администрация ще продължи контрола над автогарите, докато не бъдат отстранени всички нередности и ще налага още по-строги санкции при неспазване на установените от закона изисквания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във