Банкеръ Daily

Новини

Сакскобургготски бе удостоен с почетния знак на румънската армия

На тържествена церемония в Националния университет по отбрана в Букурещ Симеон Сакскобургготски - Симеон II бе удостоен с почетния знак на румънските въоръжени сили. Призът се връчва за цялостната му дейност и за изключителните му заслуги за развитието на приятелските отношения на сътрудничество между българските и румънските военни. Знакът бе връчен от министъра на отбраната на Румъния Корнелиу Добриту в присъствието на ген. Тодор Фрунзети - ръководител на Националния университет по отбрана bdquo;Карол Irdquo;, държавните секретари от Министерство на отбраната, висши военни, професори и студенти от висшето военно училище. Сред официалните гости на събитието бяха и принцеса Маргарита, престолонаследничка на румънския кралски двор и нейният съпруг, принц Раду, както и посланикът на България в Румъния Александър Филипов.


Симеон Сакскобургготски и неговата съпруга бяха посрещнати на входа на военния университет от неговия ръководител генерал Фрунзети. Специално в чест на госта домакините бяха поставили на почетно място българския трикольор.


Симеон и Маргарита са на няколкодневно посещение в Румъния. Те участват в поредица от събития в тяхна чест, организирани от румънското кралско семейство и институциите в Букурещ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във