Банкеръ Daily

Новини

С ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ ПРИКЛЮЧВА ДЕЙНОСТТА СИ 40-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

С тържествено заседание днес приключва дейността си 40-тото Народно събрание. Изказвания ще направят председателят на парламента Георги Пирински и представители на парламентарните групи в 40-тото Народно събрание.
На заключителното заседание са поканени президентът Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев, членовете на Министерския съвет, на Конституционния съд, председателите на ВКС и ВАС, главният прокурор, представители на ВСС и омбудсманът Гиньо Ганев.
След края на заседанието народните представители от 40-тото Народно събрание ще излязат за обща снимка пред сградата на парламента.
Парламентът завършва мандата си с осем парламентарни групи. През 2005 г. Той започна работата си със седем - ПГ на Коалиция за България, ПГ НДСВ, ПГ на ДПС, ПГ на ДСБ, ПГ на ОДС, ПГ на Атака и ПГ на БНС.
През четирите години бяха създадени две нови групи - на БНД и на РЗС, а ПГ на БНС се преименува на ПГ на Движение Напред.
В последният момент групата на Атака се разпадна, след като напуснаха поредните двама депутати, и тя остана само с 9 души. Т. нар. група на независимите депутати се увеличи и достигна 29 души, което я направи четвъртата по численост в парламента.

От 240 депутати 53 са жени и 187 са мъже.

Facebook logo
Бъдете с нас и във