Банкеръ Daily

Новини

С ПРИЕМ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО ОТБЕЛЯЗАХМЕ 130-ГОДИНИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ

В посолството на Руската Федерация в Република България се състоя снощи тържествен прием по случай 130-годишнината от установяването (7 юли 1879 г.) на дипломатически отношения между двете страни, на който бяха поканени дипломати от българското Министерство на външните работи, съобщиха от посолството. От българска страна на приема присъстваха: заместник-министърът на външните работи на България Милен Керемедчиев, постоянният секретар Константин Андреев, специалният представител на страната ни в ЕС по въпросите на енергийната сигурност Петър Попчев, говорителят на МВнР Драговест Горанов, директори на дирекции и др.
В хода на честването бяха огласени послания на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и министъра на външните работи на България Ивайло Калфин, посветени на знаменателната дата. Поздравявайки българския си колега, руският външен министър подчерта, че със съвместните си усилия ще успеят не само да запазят, но и да разширят солидния запас в двустранните връзки, създаден от целенасочените усилия на ръководствата на нашите страни през последните години.
В чест на историческата годишнина от самото начало на 2009 г. в София, Варна и Русе се провеждат редица мероприятия. В частност, едновременно с приема в Посолството, в Руския културно-информационен център се откри фотоизложба, посветена на дейността на първите руски дипломати в България след Освобождението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във