Банкеръ Daily

Новини

С ФИЛМ ЗА АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ СТАРТИРА ФЕСТИВАЛЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ КИНОПРОДУКЦИИ В БУРГАС

С премиера на биографичния филм за Апостол Карамитев ще бъде открит XIV – ят Международен кинофестивал на европейските копродукции в Бургас. Прожекцията ще се състои на 17 юни /сряда/ от 19.00 часа в салона на Драматичен театър „Адриана Будевска” при вход свободен. Сценарист, режисьор и оператор на едноименната лента е неговият син Момчил Карамитев.
Фестивалът на европейските копродукции ще продължи от 17 до 23 юни и ще покаже на бургаските зрители 9 филма от тазгодишната си програма.
Любителите на документалното кино ще могат да проследят на 18 юни от 19 часа забележителното разследване на опожаряването на партийния дом чрез лентата на Малина Петрова „Приключено по давност”.
Завръщането на полския режисьор Йежи Сколимовски на голямата сцена след 17 – годишно отсъствие ще бъде отбелязано с прожекция на най-новият му филм „Четири нощи с Анна”, който зрителите могат да гледат на 19 юни от 19 часа.
По две прожекции на ден от 17 и 19 часа ще гледат бургаските киномани през почивните дни. В събота (20 юни) първата лента ще бъде „Константин и Елена” на носителя на наградата за млад режисьор на фестивала за документално кино в Амстердам през 2008 г. – Андрей Даскалеску и „Черен лед” на Петри Котвица, номинирана за „Златна мечка” в Берлин. В неделя (21 юни) ще бъдат излъчени филмите „Наопаки” и „Още една любовна история”.
Прожекцията на румънския филм „Уикенд с майка ми” ще бъде на 22 юни от 19 часа, а с премиерата на филма с българско участие „Свети Георги убива змея” (Сърбия, Босна и Херцеговина, България) на 23 юни в 19 часа ще бъде закрит кинофестивала в Бургас.
Всички прожекции в рамките на фестивала на европейските копродукции ще се състоят в салона на ДТ „Адриана Будевска” при вход свободен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във