Банкеръ Daily

Новини

С два златни медала се завърна отборът ни по карате киокушин от турнир в Япония

Българският отбор по карате постигна огромен успех на силния турнир по киокушин кан оу Japan още при първото си участие. Националите ни завоюваха 6 медала като в две от категориите се състояха български финали. Председателят на киокушин кан федерацията, Сенсей Николай Рачев, заяви, че е изключително доволен от представянето на отбора:
Това е първото участие на българския отбор на откритото първенство на Япония по карате киокушин кан и характерното беше новият правилник. Единствено при мъже е този правилник „шинк ен шоу комити”, където е позволен и удар в главата – в лицето, с юмрук. Много атрактивен правилник, смятам че има голямо бъдеще. Представихме се много добре, въпреки че дебютирахме, спечелихме при мъжете два златни и два сребърни медала, при положение че участвахме с четирима боеца. Имаше 2 български финала в категорията до 80 кг. и в тежката категория, заяви още Сенсей Николай Рачев.
При мъжете в категория до 80 кг. в битка за първото място Никола Атанасов победи Николай Йоргов
Лично съм доволен от представянето си на това състезание. Противниците ми също бяха добре подготвени. Победих на полуфинала фаворита на японската страна. На финала успях да победя другия българин в категорията. Получиха се 2 български финала до 80 кг. и в тежка. Правилникът на състезанието беше доста освободен, което предразположи да се получи едно доста приятно за гледане и доста добро състезание, заяви Атанасов.
Ние за първи път участваме в такъв турнир и отначало бяхме шокирани, че правилникът беше по-разчупен и не бяхме играли по този начин – такъв вид игра. Аз изиграх 3 срещи - първият беше японец, втора среща с кореец и последната среща –български финал, с Николай, и съм доволен от представянето си, каза още Атанасов.
При над 80-килограмовите на финала Слави Славов надделя над Красимир Колев
Доволен съм от това, което направих и мисля че това е моят стил, между другото. Сега го открих, след толкова години. Правилникът беше малко по-различен от този, при който играехме по-рано, но доста интересни неща се получиха, доста интересна игра. Първата среща играх с японец, победих, втората среща победих победителя от предната година, шампиона всъщност от миналата година, и на финала със Слави играхме, и там загубих. Но съм доволен, заяви Слави Славов.
По пътя си до финала българите отстраниха представители на домакините от Япония и Корея. При юношите бронзови медали спечелиха Деян Брадков в категория до 70 кг. като на полуфиналите Брадков игра с контузия. Кристиян Рачев пък се нареди трети при над 70-килограмовите. В силния турнир по карате киокушин кан за откритото първенство на Япония участваха страни от Канада, Русия, Корея, България и Япония.

Facebook logo
Бъдете с нас и във