Банкеръ Daily

Новини

С 6% повече са пътувалите по вътрешните линии

През юли на Летище София са обслужени общо 335 292 пътници, с което се запазва нивото от миналата година, става ясно от отчета на компанията.


В разгара на летните отпуски се отчита ръст от 6% на пътуващите по вътрешни линии, което се равнява на 26 933 пасажери за този период. В сектора на бизнес пътуванията се наблюдава увеличение на пътниците спрямо същия месец на миналата година (+31%).


По отношение на излетелите и кацнали самолети на столичното летище през юли се отбелязва известно намаление - с 213 броя, като през седмия месец са обслужени общо 4 106 самолета. Макар и да се наблюдава известно стабилизиране от началото на тази година, показателите при самолетодвиженията все още са под нивата от 2011 година. Подобна тенденция се наблюдава и на повечето водещи европейски летища като следствие от затруднената икономическа обстановка и преструктурирането на редица авиокомпании, които продължават и към настоящия момент.


През юли на Летище София са били обработени общо 1 441 т карго и пощенски пратки спрямо 1 435 т за същия месец на 2011-а. Регистрирано е увеличение на въздушните пратки, превозени със специализирани товарни самолети за периода (+24%).

Facebook logo
Бъдете с нас и във