Банкеръ Daily

Новини

С 5.2% растат транзакциите на MasterCard

MasterCard Europe обяви резултатите си за третото тримесечие на 2009-а, реализирани в Европейския регион. През периода транзакциите за покупка с карти с бранда на MasterCard отбелязаха ръст от 5.2%, в сравнение със същия период на 2008 г. и продължиха нарастващата тенденция за преминаване към електронни разплащания в региона.
Това е положителна новина за пластиките, заяви Хавиер Перез, президент на MasterCard Europe. В настоящата икономическа среда, потребителите стриктно следят своите разходи. Фактът, че те все повече избират карти MasterCard и Maestro като свое предпочитано решение за разплащане - пред парите в брой - доказва, че решенията при разплащанията днес се фокусират върху добавената стойност.
За третото тримесечие на 2009 г. в Европейския регион MasterCard отчете ръст от 0.2% за брутния обем в долари; обемът на направените покупки е с ръст от 1.6%; броят на транзакциите за покупка се е повишил с 5.2%, а транзакциите в брой са намалели с 2.7%, в сравнение с третото тримесечие на 2008 година

Facebook logo
Бъдете с нас и във