Банкеръ Daily

Новини

С 47 МЛН. ЕВРО ПОДОБРЯВАТ ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В РУСЕ

Около 47 млн. евро ще бъдат вложени за подобряване на водоснабдяването, канализацията и пречистването в Русе. Това заяви денс (31 юли) зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски при подписването на договора за доставка на оборудване за модернизиране на помпени станции за питейни води в града.
В следващите седмици ще бъдат подписани договорите и за останалите компоненти от Интегрирания воден проект, каза още зам.-министър Михалевски. Той включва реконструкция на вътрешната водопроводна и канализационна мрежа, проектиране и изграждане на пречиствателната станция за отпадни води. Финансирането е осигурено от Програма ИСПА на ЕС, от Европейската банка за възстановяване и развитие и от републиканския бюджет.
Договорът за доставка на оборудване за модернизация на помпените станции е на стойност 1 119 928,42 евро. Срокът за неговото изпълнение е една година. През това време ще бъдат инсталирани 14 помпи за три станции и 10 помпени групи с регулиране на честотата, предназначени за многоетажни сгради и за подмяна на 10 напорни помпени станции. Изпълнител на проекта е немската компания WILO AG.

Facebook logo
Бъдете с нас и във