Банкеръ Weekly

Новини

С 15 % увеличават заплатите в „Александровска болница

Средно с 15 % се увеличават заплатите на лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в bdquo;Александровска болницаldquo;. Заповедта за новите възнаграждения е подписана днес от и.д. изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Костадин Ангелов. Това стана възможно след преговори със синдикатите по новия колективен договор, който ще бъде подписан до края на седмицата. Увеличението влиза в сила със задна дата от 1 февруари 2013 г. и ще стане на три стъпки. Втората стъпка влиза в сила от 1 март 2013 г., а третата индексация ще е от 1 април 2013 г. Увеличение на заплатите, но два пъти по-ниско, ще получат служителите в администрацията на болницата. Техните възнаграждения ще бъдат повишени с около 7 на сто.


Ръководството предвижда и раздаването на допълнителни трудови възнаграждения под формата на клинични пътеки, в зависимост от работата и резултатите на отделните клиники и от коригирането на предвидените средства по клинични пътеки. Освен това се търсят възможности и за допълнителни възнаграждения на работещите по време на великденските празници, както и увеличение на средствата за допълнителните финансови стимули за научните степени bdquo;доктор по медицинаldquo; и bdquo;доктор на медицинските наукиldquo;.


От 15 март всички дежурни екипи в болницата вече получават топли и студени ободряващи напитки, както и се подсилва храненето на персонала по време на дежурства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във