Банкеръ Daily

Новини

С 15% ПОСКЪПВАТ ВАКАНЦИОННИТЕ ЖИЛИЩА ПО МОРЕТО ЗА ГОДИНА

За една година цените на ваканционните жилища по Черноморието се повишиха с 15 процента. Броят на купувачите на този тип имоти ще нараства и през следващата 2008 година. В момента най-скъпи са ваканционните жилища в Златни пясъци и Св. Влас - цените им варират от около 600 до 3000 евро на квадратен метър. Най-евтини са имотите в Кранево, Бяла, Обзор и Царево, съобщи във Варна изпълнителният директор на ERA България Теодора Димитрова.
Сред купувачите на ваканционни жилища най-много са руснаците и клиентите от Прибалтийските републики. След тях са англичаните и ирландците, следвани от жители на Скандинавските страни. Увеличават се сделките с румънци, чехи, поляци. Очакванията на експертите са, че през следващата година интерес към българските имоти ще проявяват и купувачи от други държави - например от Испания и от Дания.
Като цяло пазарът на недвижими имоти през годината беше изключително динамичен, отчитат експертите. Цената на жилищните имоти е нараснала с 12-15 процента. Най-голямо е търсенето на двустайни жилища около 60 квадратни метра. В резултат цените на тези имоти са се повишили с 27 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във