Банкеръ Daily

Новини

С 15 г. е удължена концесията за добив на пясък и чакъл от находище „Ели дере”

Министерският ще продължи с 15 години срока на концесията за добив пясък и чакъл от находище „Ели дере”, което се намира в община Септември. Договорът е сключен с „Хидрострой-Сестримо” ЕООД. Предвижданите от концесионера инвестиции за заявения допълнителен период са в размер на 150 000 лв., а постъпленията от концесионни плащания се очаква да надхвърлят 769 хил. лева.
Правителството одобри и издаването на разрешение за търсене и проучване на индустриални минерали в площта „Св. Никола”, разположена в землищата на селата Петрич, община Златица, и Поибрене, община Панагюрище. Нейният размер е 12,45 кв. км. За двугодишния срок на разрешението „Метан Транс Комерс” ЕООД планира инвестиции за над 28 хил. лева.
Кабинетът прие и предложението за прекратяване по взаимно съгласие на концесионния договор за добив на минерална вода от сондаж №1 – „Боаза”, на находище „Търговище – Боаза”. Той е сключен през 2004 г. с „Кока-кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” АД. Предложението за прекратяване на договора е на дружеството-концесионер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във