Банкеръ Daily

Новини

РЗС СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИЗБОРНОТО ЗАКОНДАТЕЛСТВО

В изпълнение на заявените в нощта след изборите политически намерения, „Ред, законност и справедливост” стартира кампания за подготовка на промени в изборното законодателство, съобщиха от пресцентъра на РЗС.
Целта на промените е при следващи избори да бъде пресечена възможността чужда държава да влияе върху резултатите от изборния процес в България; да се ограничи гласуването само в рамките на българските дипломатически представителства; да се въведе гласуване по интернет с електронен подпис; право на участие в парламентарни, местни и президентски избори да имат само двойни граждани, чието второ гражданство е в страна член на ЕС, по аналогия със Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
Паралелно с формирането на експертна юридическа група, която започва работа по промените в изборните закони, „Ред, законност и справедливост” открива на своя сайт електронна пощенска кутия „За изборна промяна”. Всички граждани и неправителствени организации, които имат конкретни факти, наблюдения, снимки, данни за гласуването на „двойни граждани”, за „автобусния туризъм” и намесата на турски правителствени и неправителствени организации върху вота у нас в неделя, могат да ги качват на обозначеното място в сайта на, съобщават още от РЗС.
Поради факта, че близо 20 години Ахмед Доган насажда в българските малцинства страх и пълна зависимост от ДПС, експертите на „Ред, законност и справедливост” по изключение ще разглеждат и анонимни сигнали, получени в кутията „За изборна промяна” на адрес www.rzs.bg, уточняват от партията на Яне Янев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във