Банкеръ Daily

Новини

РЗС С ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА АГЕНТУРНОТО МИНАЛО НА СИМЕОН

Политическият съвет на партия Ред, законност, справедливост (РЗС) излезе с декларация по повод твърденията на НДСВ за досието на лидера им Симеон Сакскобургготски. Политическият съвет на РЗС счита, че следващото управление на България ще даде възможност на комисията по досиетата да си свърши работата цялостно, а не както сега – да се вадят избирателно само тези досиета, които се намират в оскъдните архиви, до които комисията има достъп, се казва в декларацията, подписана от Атанас Железчев, председател на РЗС, и Яне Янев, главен секретар на партията.
Пълният текст на декларацията :
Гузната съвест на царските глашатаи неочаквано бързо проговори. За балони, за звездобройци, намекващи, пишещи и пр. Проговори така защитаващо тяхното величество, че едва ли не е оправдан. Станимир Илчев лъже така, както лъжеше за т.нар. “царски имоти и гори”. Прокуратурата вече се произнесе по част от тази лъжа, и ние сме убедени, че същата съдба ще постигне и скриването на миналото на Сакскобургготски като агент за влияние.
Истината, макар и трудно, ще излезе на светло. Политическият съвет на РЗС счита, че следващото управление на България ще даде възможност на комисията по досиетата да си свърши работата цялостно, а не както сега – да се вадят избирателно само тези досиета, които се намират в оскъдните архиви, до които комисията има достъп.
Симеон е бил ангажиран с комунистическите тайни служби на НРБ и СССР и ние категорично настояваме:
1. Да бъдат предоставени на комисията по досиетата всички документи на българската Държавна сигурност по линия на т.нар. “Обмен с братски разузнавания”, вкл.и кореспонденцията с КГБ на СССР;
2. Да бъдат поискани от руското правителство и предоставени на комисията по досиетата архивните документи на българските тайни служби от т.нар. “Особый архив” на ЦК на КПСС и други руски архиви.
3. Да се изземат досиетата на Атанас Тилев и на още няколко дипломати от частните архиви на Бригадир Аспарухов
4. Главният прокурор на републиката да предостави на обществеността постановлението, с което е прекратено делото за агентурното минало на агент “Румянцев”.
5. Да бъдат предоставени на комисията по досиетата всички архиви от външното ни разузнаване.
НДСВ е партия на лъжата, на корупцията и на червения цар, когото ние каним в парламентарната комисия по етика. Там българският народ ще разбере какво означава “морал в политиката” и “почтеност във всичко”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във