Банкеръ Daily

Новини

РЗС обяви кампания „65 години стигат. Искаме Велико народно събрание, нова Конституция, нова държава”

„Ред, законност и справедливост обявява национална кампания под надслов „65 години стигат. Искаме Велико народно събрание, нова Конституция, нова държава”. Първото събитие с това мото ще се проведе на 8 ноември в гр. София, съобщават от пресцентъра на партия “.
България трябва да се раздели веднъж завинаги с посткомунистическия мафиотски модел, за да направим рестарт на държавата, пише в декларация на политическия съвет на партията. БСП все още живее с илюзията, че представлява не само себе си, а българското общество, пише още в декларацията. „Това не отговаря на истината, нито в количествено отношение – като изборен резултат, нито в качествено – като нови конструктивни идеи. Това пролича и на поредния социалистически пленум. Затова социалистическата върхушка за пореден път се опитва да подмени дневния ред на България с екзотични шумотевици“.
В декларацията се посочва, че „Изминаха първите 100 дни на правителството на Бойко Борисов и обществото вече очаква промяна на досегашния модел на управление. Това едва ли ще стане, ако по една или друга причина ГЕРБ остави същите тези „кадри” в структурите на държавното управление. В същия контекст е и общественото очакване за ясни резултати от „лова на вещици”, от който бившият премиер се оплака, а настоящият адмирира. Водещата роля на БКП/БСП под една или друга форма направи възможен криминалния преход от тоталитарна към олигархична система“. По-нататък от РЗС твърдят, че през следващата 2010 г. БСП ще се разцепи най-малко на две. „Първанов и Станишев в края на 2011 г. ще бъдат председатели на две соц-партии. Тази на Станишев вече ще бъде достатъчно маргинализирана, а новата на Първанов соц-апологетите и „аналитичните другарки” тип Дърева ще се опитат да представят като новата лява надежда. Затова, в навечерието на 10 ноември 2009 г. Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” призовава за истински обществен дебат във връзка с управлението на БСП в годините на прехода – от Андрей Луканов през Жан Виденов до Сергей Станишев и Георги Първанов. Считаме, че управлението на Станишев и тройната коалиция е естествено продължение на матрицата „Луканов“, което превърна България в мутренска държава, управлявана две десетилетия от посткомунистически креатури“, се казва още в декларацията на политическия съвет на РЗС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във