Банкеръ Daily

Новини

РЗС: Агенти на ДАНС целенасочено са фалшифицирали подписката за нова конституция

Агенти на ДАНС целенасочено са фалшифицирали подписката за нова конституция. Това съобщиха от „Ред, законност и справедливост”. От там уточняват, че в централата на партията е постъпила конкретна информация, уличаваща агенцията в планирани действия за компрометиране подписката.
По разпореждане на ръководството на ДАНС агенти Красимир Христов и Сашо Билев са фабрикували несъществуващи „доказателства”, които да изкарат подписката уж фалшифицирана. Под натиска на ръководството в това „активно мероприятие” срещу РЗС са участвали и други агенти от централата на ДАНС, които в последствие са разбрали грешката си, 8 агенти от регионалните структури на ДАНС във Враца, София, Велико Търново, Бургас (ръководителя е състудент и близък приятел на Цветлин Йовчев) и 2 агенти от Видин, съобщават още от РЗС.
Двамата, в съучастие с трети лица, са се снабдили с формуляри от интернет-страницата на РЗС и от регионални пунктове в страната, като са вписвали в тях личните данни и са подправяли подписите на лица, които в действителност не са участвали в подписката. Личните данни на тези лица чрез нерегламентиран достъп са били придобити от информационните масиви на банки, застрахователни дружества и други големи компании. По същия начин чрез използване на информация от масивите на служба ГРАО кадровите агенти на ДАНС Красимир Христов и Сашо Билев, заедно със съучастниците им, умишлено са вписвали във формулярите данните на починали лица и са подправяли подписите им, твърдят от РЗС. След това фабрикуваните неистински формуляри са били изпращани по пощата на адреса на Инициативния комитет или са били предавани в регионалните пунктове из страната.
Всичко това е направено с предварително планирана цел да се извърши в последствие официална проверка от ДАНС, която чрез анализ на фабрикуваните от кадровите агенти на ДАНС Красимир Христов и Сашо Билев данни да „установи” нарушения. И наистина, манипулацията протече точно по тази сценарий чрез внасяне на прословутия „анонимен” сигнал до председателката на парламента Цецка Цачева и последвалата извадкова проверка на ДАНС, информират още от РЗС. Резултатите от проверката на ДАНС обаче, която разследваше собствените си фалшификации, влязоха в драстична колизия с публикуваните в медиите данни от национално представително изследване на агенция „Сова Харис” под ръководството на уважавания социолог Васил Тончев. Съгласно това изследване 780 000 души са се подписали в подписката на РЗС за нова Конституция, а още 1 800 000 души са заявили желание да го направят. Други 1 200 000 души са изразили колебание, но не и отрицание.
Предвид посочените скандални факти РЗС незабавно ще внесе сигнал до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и Комисията за контрол на ДАНС в Народното събрание с искане да разследват действията на кадровите агенти на ДАНС Красимир Христов и Сашо Билев, а така също да се установят техните съучастници, както и лицата по чието разпореждане те са извършили посочените престъпления. РЗС ще настоява резултатите от проверката да се предоставят на Прокуратурата с оглед ангажиране на наказателната отговорност на виновните кадрови агенти на ДАНС, съучастниците им и техните ръководители, информират още от партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във