Банкеръ Daily

Новини

РВД ще си сътрудничи с Агенцията за обслужване на въздушното движение на Сърбия и Черна гора

Генералният директор на „Ръководство на въздушното движение” (РВД) Диян Динев и президентът и главен изпълнителен директор на Агенцията за обслужване на въздушното движение на Сърбия и Черна гора (SMATSA) Никола Станков подписаха Споразумение за оперативно и техническо сътрудничество на двата доставчика на аеронавигационно обслужване. Основната цел е да се създаде рамка за двустранни отношения в тази област, което ще подобри безопасността и ефективността в техните райони на отговорност.
Сътрудничеството се основава на принципите на партньорство и взаимопомощ, като основните области отчитат и контекста на Единното европейско небе. Двете предприятия са част и от веригата за обслужване на въздушния трафик на Балканския полуостров и по направлението от Близкия Изток към Западна Европа и обратно.
Споразумението е в резултат от дългогодишното добро взаимодействие между двете организации в обслужването на въздушния трафик в региона. Договореностите за неговото подписване бяха постигнати на двустранна среща на генералните директори на SMATSA и РВД още през октомври 2010 г. в Белград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във