Банкеръ Daily

Новини

РЪСТ ОТ 33% НА ПЛАЩАНИЯТА ПРЕЗ ePAY.BG

Ръст от 33% на електронните плащания отчитат от ePay.bg за първото шестмесечие на 2009 година. За периода януари-юни броят на транзакциите е достигнал близо 1.2 млн. спрямо 900 хил. за първото шестмесечие на предходната годината. Общата сума на транзакциите за този период надхвърля 52 млн. лева. Това е напълно нормално, тъй като все повече потребители се доверяват на онлайн безкасовото плащане и към днешна дата броят им надхвърля 110 хиляди, коментира Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay. Очакваме през летния сезон броят на транзакциите да се повиши значително, защото удобството, което системата предлага, улеснява извършването на плащания по всяко време, дори и докато си почивате на плажа, допълни той.
Тенденциите показват и сериозно нарастване на броя потребители, пазаруващи онлайн. За първото шестмесечие на тази година броят на транзакциите към електронните магазини е над 83 хил., което е с 66% повече спрямо месеците януари-юни на 2008 година.
С над 67% е нараснал и обемът на плащанията през Микросметка в ePay.bg. Тя представлява електронно средство както за плащане, така и за получаване на пари през Интернет. Използването й дава възможност на потребителите да оперират в електронна среда, без дори да се налага да притежават банкова карта. Само за първите шест месеца през Микросметка са преминали над 57 хил. транзакции, като за 2008-а техният брой е 34 хиляди. Не сме изненадани, че броят на транзакциите нараства с такава скорост, тъй като използването на системата е изключително лесно, напълно достъпно и спестява време, добави още Георги Маринов.
За да гарантира сигурността на всички транзакции през системата, както и за допълнително психологическо успокоение на потребителите, ePay.bg ги застрахова срещу злоупотреба съвместно със ЗПАД Армеец. Годишната стойност на застраховката е 100 хил. лв. и тя позволява възстановяването на неправомерно наредените преводи, независимо от причините за това. Застраховката е в сила от началото на 2008 г. и до сега няма случаи на активирането й.
ePay.bg е специализирана в изграждането на платежни системи, електронна търговия и сигурност на предаването на информация през Интернет. Предлаганите от нея системи се ползват от всички български банки, като осигуряват възможност за извършване на безкасови плащания на стоки и услуги през Интернет и банкомат. Към момента в платежните системи, оперирани от ePay.bg, са включени всички мобилни и телефонни оператори, електроразпределителните дружества в цялата страна, топлофикационни и ВИК дружества във всички големи градове, както и повечето големи кабелни, сателитни и интернет оператори. През ePay.bg потребителите могат да заплащат още данъци, такси, наеми, комисиноони и др., както и да извършват банкови преводи, да пазаруват он-лайн и т.н.

Facebook logo
Бъдете с нас и във