Банкеръ Weekly

Новини

Руският бизнес обмисля да съди Кипър

Представители на руския бизнес, които ще понесат сериозни загуби от реформите на банковия сектор в Кипър, обмислят да предприемат съдебни действия. Това обаче може да се окаже много трудно, смятат адвокати, които търсят всякакви начини, за да намерят стратегия за възстановяване на средствата.


Струва си да се опита, няма да бъде лесно, няма да бъде и бързо, но естеството на самото действие звучи като кражба, заяви Андрей Голтсблат, партньор в базираната в Москва адвокатска фирма Goltsblat BLP.


Според юриста може се открият основания, който да позволят да бъде съден Кипър или отделни банки. Много от руснаците вече са се обърнали към консултанти и търсят начини да получат обезщетение. Хората просто са разочаровани и се опитват да намерят вариант как да изтеглят парите си от Кипър, каза още Голтсблат.


Очаква се големите вложители в кипърски банки, много от които руснаци, да загубят до 40 на сто от спестяванията си като резултат от плана за финансовата помощ на Европейския съюз, с който се цели стабилизиране на банковия сектор на острова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във