Банкеръ Daily

Новини

Румен Овчаров: Целувката на Доган, всъщност беше целувка за Бойко Борисов и той наистина мобилизира негативния вот срещу БСП

Целувката на Доган, всъщност беше целувка за Бойко Борисов и той наистина мобилизира негативния вот срещу БСП и срещу нашия кандидат.Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутат от Коалиция за България и зам.-председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Румен Овчаров.Не знам какво се случи между БСП и ДПС, но ми се струва, че много сериозно трябва да се случи в коалиционната политика на БСП, защото тези избори показаха една нова алтернатива, един нов потенциал. 1,5 млн. избиратели за кандидата на левицата, означават съвсем други посоки за търсене на подкрепа за лявото, за демократичното. Кое е странното като резултат от тези избори? В България има 3 партии, 22 години след промените и две от тези партии трудно могат да бъдат наречени демократични. Единствената демократична партия е БСП, каза още Овчаров.


В местната власт БСП успя да удържи позиции в едни тежки, под изключителен натиск избори. А що се отнася до президентските избори, на мен ми се струва, че там трябва да разсъждаваме доста по-сериозно. Зашеметяващата, съкрушителната, оглушителната победа, всъщност се оказа победа с около 5% и със 166 хил. гласа. Не мисля, че някой има право да говори с такива епитети и то при този резултат. Още повече резултатът е осигурен отново от Ахмед Доган, защото Бойко Борисов за втори път си осигурява изборни победи, благодарение на Ахмед Доган, каза още Овчаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във