Банкеръ Daily

Новини

Ръководството на МВР подкрепя приоритетите, заложени от новия екип на Медицинския институт

Ръководството на Министерството на вътрешните работи застава твърдо зад приоритетите, заложени от новия екип на Медицинския институт на МВР, съобщиха от ведомството. Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков днес представи пред състава новото ръководство на Медицинския институт на МВР. Със заповед на министър Цветан Цветанов, доц. Даниела Монова ще оглави болницата, а нейни заместници стават доц. Димитър Попов и доц. Коста Костов. Като пожела успех на новия екип на Медицинския институт зам.-министър Вучков посочи два основни принципа, от които то да се ръководи: приемственост и новаторство. Той припомни извършеното от техните предшественици, за да се развива и усъвършенства институтът и изрази очакването на политическото ръководство на министерството да се развиват и осъществяват нови идеи в името на опазването и възстановяването на здравето на пациентите. Зам.-министър Вучков увери присъстващите, че ръководството на МВР няма да позволи да се разгради постигнатото до този момент и извоюваните за служителите, които ползват услугите на болницата, социални придобивки.
Приоритет в бъдещата работа на новия ръководен екип е профилактиката и здравето на служителите на МВР, подчерта доц. Монова, а за разрешаването на всички проблеми ще разчита на помощта на медицинския екип на института.
Доц. д-р Даниела Монова, д.м.н. е с придобити специалности по вътрешни болести, нефрология и клинична фармакология и терапия. След като извървява пътя на млад лекар в болница в Костинброд, се утвърждава като специалист в Медицинския факултет на Медицинския университет в София. През 2003 г. тя е назначена за началник на Клиника по вътрешни болести и терапия в Медицинския институт на МВР, а от миналата година е и зам.-директор на института. Автор е на едно изобретение и на над 150 реални научни публикации, участва като съавтор в над 10 учебника и ръководства за студенти и специализанти по медицина. Кореспондент е за България на European Journal of Nephrology, Dialysis, Transplantation. Носител е на златен медал от Световното изложение за иновации и изобретения (1991), почетен знак и диплом на Медицински Университет – София (1991 г.) и златен хипократов медал (1984 г.).
Доц. д-р Димитър Георгиев Попов, д.м. е специалист по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия. След стаж като ординатор в районна болница – Ботевград, близо седем години работи като научен сътрудник в Научния институт по пневмология и фтизиатрия в Медицинска академия – София. През 1988 г. заема поста ръководител на Клиниката по белодробни болести в Медицинския университет – Плевен, а от 1990 г. е ръководител на Клиника по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия в МИ-МВР. Специализирал е в Московския научния институт по туберкулоза, в Шотландия и Холандия. Автор е на над 60 научни публикации, член е на Европейската респираторна асоциация, Българското дружество по белодробни болести и Българската национална академия по медицина.
Доц. д-р Коста Димитров Костов, д.м. е специалист по „нервни болести”. Има многобройни специализации - в Международната асоциация по лекарствата за инспектори по добра клинична практика и национални монитори на клинични проучвания, по приложение на неврофизиологични техники – соматосензорни, слухови и зрителни евокирани потенциали в Медицинска Академия – София и в University of Rochester medical center, San Francisco, USA по диагноза и лечение на невропатната болка. Той се занимава и учебно-преподавателска дейност. Има 45 научни публикации в наши и чужди медицински списания и над 50 доклади и постери на наши и международни научни форуми в областта на клиничната и експериментална неврология и електрофизиология.

Facebook logo
Бъдете с нас и във