Банкеръ Daily

Новини

Росен Плевнелиев прави първа копка на пътя Асеновград - Смолян

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще даде старт на реконструкцията на пътя Асеновград – Смолян. Церемонията по първата копка на обекта ще се проведе от 10.30 ч. до автогарата в с. Хвойна в община Чепеларе.
Ремонтът ще се извърши по проект „България - Транзитни пътища V” и е с обща дължина 48.606 км”. Стойността на обекта е 19 197 179 лева. Финансирането е осигурено чрез заем от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет.
За изпълнител на строителните работи е избрано сдружение „Родопи #921;#921; - 86” с водещ партньор „Виастройинженеринг” ООД и „Трейс Груп Холд” АД. Строителният надзор ще бъде изпълнен от „Пътинвест инженеринг” АД.
Реконструкцията на пътя предвижда усилване на съществуващата настилка, осигуряване на ново и подобряване на съществуващо пътно отводняване, реконструкция на подпорни и декоративни стени, ремонтни работи и подмяна на хидроизолацията на 12 моста и водостоци, възстановяване на осветлението на тунелите, полагане на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и други.
Изпълнението на проекта е насочено към подобряване на транспортно-екслоатационните качества и носимоспособност на настилката и пътното тяло, с оглед повишаване безопасността на движението и комфорта на пътуването по пътя между Асеновград и Смолян. Той е единствената транспортна артерия от републиканската пътна инфраструктура, свързваща област Смолян с централната част на страната и част от транспортния коридор между България и Гърция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във