Банкеръ Daily

Новини

Росен Плевнелиев открива в Гоце Делчев обновена жилищна сграда по проект на МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще посети Второто светско училище в Гоце Зелчев, в което е учил и ще поднесе цветя по случай 120 години от основаването му.
По-късно той ще открие обновена многофамилна жилищна сграда. Обновената сграда е по проект „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”, който е съвместна инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Програмата на ООН за развитие (ПРООН). В рамките на проекта в града са обновени 2 сгради с общо 48 домакинства. В момента се работи по още една сграда.
По време на визитата си в общината министърът, заедно с кмета на града Владимир Москов и депутати от района ще поднесат цветя пред паметника на Гоце Делчев.
По-късно същия ден министър Плевнелиев ще открие 9 км рехабилитиран път „Гоце Делчев – Делчево”. Пътят е ремонтиран по Оперативна програма „Регионално развитие” и е на обща стойност 4 807 873 лв.
В края на посещението се министър Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на Сдружението на предприемачите от регион Гоце Делчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във