Банкеръ Daily

Новини

Росен Плевнелиев: Още в първия ден от моето президентстване аз ще подпиша указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата ДС

Още в първия ден от моето президентстване аз ще подпиша указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата Държавна сигурност. Това заяви Росен Плевнелиев, след като на официална церемония той получи решението и удостоверението на ЦИК, че е избран за държавен глава. Той уточни, че в следващите месеци, преди да встъпи официално в длъжност, ще работи заедно с президента Георги Първанов, за да има приемственост на Дондуков 2. Плевнелиев бе категоричен, че няма да допусне работа на парче. За мен е важна цялата институция, нейните приоритети, как ще я структурираме. Давам заявка за активно президентство, за нова темиrdquo;, посочи още Плевнелиев.


bdquo;Ще работим за реформи в тежки времена на криза. България има нужда от смели решения. Ще работим, България да има своята икономическа и социална стратегия до 2020 г. Ще работим за това социалноикономическото развитие на България да бъде обвързано с културното, с духовното. Една от най-важните реформи е тази в системата на правораздаването, каза още новоизбарнията президент на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във